counter stats
Home / TV SHOWS / Cinta Belum Tamat Tempoh [2019] Astro Ria

Cinta Belum Tamat Tempoh [2019] Astro Ria

Cinta Belum Tamat Tempoh [2019] Astro Ria

Saksikan drama terbaru Cinta Belum Tamat Tempoh yang diadaptasikan dari novel bertajuk sama iaitu Cinta Belum Tamat Tempoh karya Rehal Nuharis yang bakal bersiaran di slot Megadrama Astro Ria. Dibintangi pelakon cantik iaitu Bella Astillah (ex-wife Aliff Aziz) bersama pelakon baru Nafiz Muaz dan ramai lagi. Drama  arahan Jamal Khan ini bakal menemui penonton pada 4 September 2019 menggantikan Drama Sweets Dreams.

Details
Tajuk : Drama Cinta Belum Tamat Tempoh
Episod Penuh: 28 Episod
Tarikh Tayangan : 4 September 2019
Waktu Siaran : Isnin-Khamis, 10.00 Malam
Saluran : MegaDrama (Astro Ria) 104 & Ria HD 123
Pengarah : Jamal Khan
Terbitan : MIG Production Sdn Bhd

Episod 1 Episod 2 Episod 3 Episod 4 Episod 5
Episod 6 Episod 7 Episod 8 Episod 9 Episod 10
Episod 11 Episod 12 Episod 13 Episod 14 Episod 15
Episod 16 Episod 17 Episod 18 Episod 19 Episod 20
Episod 21 Episod 22 Episod 23 Episod 24 Episod 25
Episod 26 Episod 27 Episod 28
Watak Pelakon
Nafiz Muaz sebagai Radin
Bella Astillah sebagai Qaisara
Sinopsis Cinta Belum Tamat Tempoh
“Awak lepaskan awak tangkap balik ayam tu,” arahnya sambil jari telunjuk menunjuk ke arah ayam yang dimaksudkan itu.Qaisara terus tercengang dengan arahan itu. Berkerut dahinya tidak faham bila kesalahan tiba-tiba jatuh di bahunya. Sudahlah dia risaukan rakan kepada adiknya itu lelah atau diserang penyakit, tapi sudahnya dia pula yang dimarahi. Rasa menyesal pula kerana berpaling ke belakang tadi. Kalau dia tahu dibiarkan saja Iman di situ dan dia terus menonong ke rumah dengan hati bahagia.Dengan wajah bengang diikutkan saja arahan Iman itu. Biar lelaki itu puas hati. Malas dia nak bertekak di depan rumah orang. Saat berjaya mengepung kembali ayam itu, Qaisara dengan rakus mahu membuktikan pada Iman yang dia mampu menangkap ayam itu. Mungkin juga kerana sakit hati mendengar sindiran lelaki itu. .”Kata orang kampung, takkan tangkap ayam pun tak pandai…” .
Saat di mana tangan Qaisara sudah digawangkan dan langkah diatur pantas, lain pula yang terjadi. Rupanya Iman juga mahu membuktikan perkara yang sama. Menggeletar tubuh Qaisara. Kalau berlaga kepala dia boleh terima lagi. Boleh diurut benjol kepala itu dengan telur supaya surut. Tapi ini dia…

Check Also

奔跑男女 Running Man 20191117 Ep 477 Full Epi live

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: